Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Viskadalen IBK

7 - 4
Horredshallen
14 februari 2010
16:00

Bua IF

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Bua IF

Ett scenario:

Den 7 juni 2013 spelas ett derby i fotbollens högsta division mellan IFK Göteborg och Örgryte IS. Matchen visar sig bli en jämn och dramatisk tillställning. I 91 min döms dock en mycket (för att förstärka, MYCKET!!) tveksam straff till bortalaget i röd blått ställ. Oron över stadion sprider sig och sveper man in ett djupt andetag kan man känna att det bara är en tidsfråga förrän det kommer utbryta ett kaos på läktaren.
Dagen därpå är såklart mannen, som dagen före sprungit med visselpipa i mungipan, på första sidan i både GT och Expressen. Mannen i fråga gör då så att han går och pratar med nämnda tidningar och säger att han inte anser det lämpligt att tidningarna skall sätta honom som prioritet i bladet och kasta smuts.

Expressen och GT drog direkt tillbaks artikeln och gav ut en offentlig ursäkt till domaren.

Slut!

Detta är ett scenario som aldrig kommer ske, reportern för tidningen hade en bild av vad som skett och gjorde sitt jobb och skrev en rapport om än aningen uppblåst.
Mitt ”jobb” är att skriva ett matchreferat och därmed kommer jag fortsätta plocka fakta från händelser i matcherna göra om till ord i detta forum.

Viskadalen IBK – Bua IF 7-4

Knappt hade kladdet från dansgolvet försvunnit, knappt hade musiken slutat ljuda ur Utbult stenhårda system, knappt hade Luddes spya utanför WC torkats upp och dessvärre heller inte för en chans slutat stinka.

Krut lukten hade knappt lagt sig innan det var dags för herrarna att samlas inför dagens drabbning. På förhand kunde man ju tycka att en schlagerfest dagen före match inte skulle vara den ultimata laddningen. Kanske var det även därför de sömndruckna tog sig en promenad innan det var dags för ombyte och 2 timmars full fokus. Det är inte alltid det är så vackert då man ser ögonen tindra/glänsa, speciellt inte när det är kl 15 i ett omklädningsrum med 15 herrar. Antalet är dock att aningen ta i, bemanningen var aningen bantad. Absolut inte på grund av dåliga ursäkter, Hägg och Swen (Tobbe S) skulle ju ändå ut och resa, PÅ MÅNDAG!! Men det kan vi ändå med glädje blunda för nu i efterhand.

Laget tvingades hur som helst ställa upp med två rena femmor vilket är aningen för lite om man skall orka hålla tempot uppe en hel match, ändå gjordes det med bravur och med stabila inhopp från både ”Mini-Serholt” och en mindre generation av Hentilää familjen blev det trots allt en ”sevärdig” match med tempo och chanser åt båda håll.

Ändå drog skulle det visa sig att våra krigare skulle dra det längsta stået, med ett bra tryck i anfallspelet och inte allt för mycket chanser tillsläppta bakåt kunde vi med trygghet hänga av fiskarna från kusten.

Några parenteser som man dock kan unna sig är att Bua klart och tydligt enligt tränaren är för dåliga för att klara av att spela på parkett (vilket kunde läsas i HN). Jag kan även med gott öga återigen fälla blicken på ”Trollkarlen från Sörse” (Mikael Andersson)vars teknik kanske inte är på den nivån den var på hans stortid, men ändå helt fantastisk.

Slutligen kan Viskadalen återigen ta några djupa andetag och blicka framåt.

/ #25
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Johannes Hidebring 1 2 1 5 3
David Johansson 1 1 2 0 3
Emil Karlsson 1 1 1 0 2
Markus Eriksson 1 1 0 2 1
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Mikael Claesson 1 0 0 0 0
Niklas Börjesson 1 0 0 0 0
Victor Eriksson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 21 nov 2009, 14:00 Bua IF - Viskadalen IBK 5 - 5